természetes baba játékok gyapjúból

Üdvözöllek! Örülök, hogy érdeklődsz a természetes gyapjúból készült baba játékok iránt. A WoollyToys márkát főállásom mellett építettem fel 3 évvel ezelőtt. A célom az, hogy pár éven belül minden időmet a márkának szenteljem és minél szélesebb körben megismertessem és megszerettessem a gyapjú alapanyagot az emberekkel.

A gyapjúból készült természetes baba játékok születése

A kezdeti időszakban készítettem a pilótás bárányos kiságy forgókat, ahol az állat teste is drótvázra lett felépítve, több napos munkával. Ezek a forgók a művészi, prémium kategóriát képviselik a jelenlegi termék palettámban, ugyanis elkészítésük aprólékos és rendkívül időigényes. 

A jelenlegi termékeim kifejlesztésekor arra törekedtem, hogy a játékok elkészítése a gyapjú szobrokhoz képest kevesebb munkafolyamatot vegyenek igénybe. Mégis gyapjúból készüljenek, kizárólag tűnemez technikával, egyedi megoldásokkal. A termékeim többsége inkább a művészeti kategóriába sorolhatóak, de számomra fontos szempont volt az is, hogy emellett használati tárgyakat is alkossak. Vallom, hogy mai modern világunkban is méltó helye van ennek a csodálatos anyagnak, ezért is ötvöztem termékeimet a mai kor elvárásaival.

Nem titkolt vágyam, hogy a márkámmal visszaadjam a játékok méltóságát, vissza csempésszek egy pici természetet a gyermekeink legfontosabb eszközeibe. Játékaik által fedezik fel a körülöttük lévő világot. Időtálló, tartós játékok tervezése  és készítése a misszióm, melyek valóban fejlesztenek, örömet okoznak és több generációt is kiszolgálnak. A környezetünk, bolygónk védelme is kulcsfontosságú szempont, hogy a felnövő generáció megismerhesse csodálatos világunkat. 

Milyen dolgok készülnek gyapjúból?

Fő kollekciómban  a hagyományt és a technikát ötvöztem. A WoollyToys szlogenje ezért is lett “az okos gyapjú”. Manapság a minket körülvevő világ hihetetlenül fejlődik, használati tárgyaink is mind “okosak”. A játékok terén is megfigyelhető ez a tendencia. Termékfejlesztésem eredménye lett a Woolly Janka & Huba kollekció. Az alapját egy tűnemez technikával készített bárány adja, melyet a gondosan megtervezett kialakításnak köszönhetően többféle funkciót is el tud látni. A termékeim között megtalálható hagyományos felhúzható kiságy zenélő, éjjeli fény távirányítóval, fehér zaj készülék kimondottan újszülött babáknak tervezve és az elengedhetetlen bluetooth-os hangszóró. Mellyel mobiltelefonunk segítségével bármilyen hangot, zenét későbbiekben mesét játszhatunk le gyermekünknek. Célom volt az is, hogy az alap bárányt a gyermek növekedésével tovább lehet használni, csak a használt készüléket szükséges lecserélni. Készülékek nélkül pedig egy hűséges kis társ a mindennapokban.

 A Pocket Woolly kollekció termékei  a só és aromaterápia szelíd gyógymódját ötvözik. Az alapja egy ugyancsak nemezelt bárány, jóval kisebb mint a Janka & Huba kollekció bárányai, így valóban elférnek akár a táskában. Utazásra is tökéletes.  A fő funkciója a vászonzsákba töltött Parajdi só és gyógynövények keveréke, melyek természetesen veszik fel a harcot a különböző, enyhébb betegségekkel szemben. Csupán a zsákot szükséges sütőben felmelegíteni és a Pocket Woolly bárányba betéve sokáig megtartja a só melegét, hiszen a gyapjú legfontosabb pozitív tulajdonsága a kiváló hőszigetelés. Ezt a tulajdonságát kihasználva használhatjuk fülfájásnál, hasfájásnál is.

Termékeim között találhatóak még rágókák, cumiláncok és anyalánc rágókák, melyek természetesen nem nélkülözhetik  a gyapjú összetevőket.

Egyedi fejlesztés a WoollyToys USB cumisüveg melegítő, mely ugyancsak a gyapjú kiváló hőmegtartó tulajdonságát használja fel. Mivel USB csatlakozású a melegítő része, így útközben powerbankról vagy autós töltővel használva sokáig melegen tartja a cumisüveg tartalmát.

2019 novembertől új termékpalettával bővült a márka, gyerekszobai dekorációk kerültek a WoollyToys kínálatába. Újdonságként kapható a bárányfej trófea faldekoráció és egy igazán különleges bárány alakú lábtartó család.

Honnan jött az ötlet?

Maga az a probléma inspirált, hogy a mai tömeggyártott játékok harsányak, hangosak és nem jellemző rájuk a környezettudatosság. Jobb esetben a műanyagok nem tartalmaznak semmilyen káros anyagot és a mennyiség fontosabb lett a minőségnél. Sajnos egy-egy játék csupán pár hónapig használható.

Ellenben a régi, természetes játékok tartósak voltak, egyszerűek és letisztultak. Általuk a gyerekek szabadon használhatták fantáziájukat, a természetes anyagok által ismerték meg a környezetüket, bolygónk csodáit. Ezeket a számomra fontos tulajdonságokat építettem be termékeimbe, ezért született a WoollyToys.  

 

A gyerekeket nem szúrja a gyapjú?

Ahogy a felnőttek sem egyformák, úgy a gyermekek sem, így erre nem tudok egyértelműen igennek vagy nemmel válaszolni. A  termékeim puha szálú gyapjúból készülnek. Az általam használt merino és fuchsschaf gyapjú maximum 23 mikron szálvastagságú, ami azt jelenti, hogy a gyapjú nem szúr, nem kellemetlen a bőrrel való érintkezés. Azok a rágókák, melyeken nemezelt bárány található, szájba véve sem okoznak irritációt és elsősorban a fa karika  tudja megfelelően masszírozni a baba ínyét.

A felhasznált gyapjúk egy része különböző fajtájú birkák természetes színű gyapjai. A színeseket saját recept alapján, Anyukám festőnövényekkel festi, melyek semmilyen mérgező anyagot, festéket nem tartalmaznak. Mivel a gyapjúszálak már eleve nemezelve vannak, így azok már nem szöszölnek.

Ha kedvet érzel arra, hogy kipróbáld és teszteld a termékeket, akkor csatlakozz a WoollyToys VIP fejlesztő csoportba. Tapasztalatok megosztása és a legjobb termék kifejlesztése a cél a csoporttagok visszajelzései alapján. A zárt FB csoporthoz  ITT  tudsz csatlakozni.

 

gyere és nézz körül a gyapjú játékok világában