természetes baba játékok gyapjúból

Helló, Csongrádi Ági vagyok. Örülök, hogy érdeklődsz a természetes gyapjúból készült baba játékok iránt. 

Természetes, gyapjú játékokat készítek azért, hogy gyermekeink kiegyensúlyozott, tudatos és boldog felnőttekké váljanak egy élhetőbb, tisztább világban. 

Van egy álmom, hogy az általam készített játékokon keresztül visszaadom a játékok méltóságát, megtanítom a gyermekeknek és szüleiknek azt a tudatos gondolkodást, mellyel együtt elérhetik minden szülő vágyát, hogy gyermekük sikeres és boldog felnőtté cseperedik.

De ehhez már egészen fiatal korban le kell tenni az alapokat…

A gyapjúból készült természetes baba játékok születése

A márka kezdeti időszakában készítettem a pilótás bárányos kiságy forgókat, ahol az állat teste is drótvázra lett felépítve, több napos munkával. Elkészítésük aprólékos és rendkívül időigényes. 

A jelenlegi termékeim kifejlesztésekor arra törekedtem, hogy a játékok elkészítése a gyapjú szobrokhoz képest kevesebb munkafolyamatot vegyenek igénybe. Mégis gyapjúból készüljenek, kizárólag tűnemez technikával, egyedi megoldásokkal. A termékeim többsége inkább a művészeti kategóriába sorolhatóak, de számomra fontos szempont volt az is, hogy emellett használati tárgyakat is alkossak. Vallom, hogy mai modern világunkban is méltó helye van ennek a csodálatos anyagnak, ezért is ötvöztem termékeimet a mai kor elvárásaival.

Nem titkolt vágyam, hogy a márkámmal visszaadjam a játékok méltóságát, vissza csempésszek egy pici természetet a gyermekeink legfontosabb eszközeibe. Játékaik által fedezik fel a körülöttük lévő világot. Időtálló, tartós játékok tervezése  és készítése a misszióm, melyek valóban fejlesztenek, örömet okoznak és több generációt is kiszolgálnak. A környezetünk, bolygónk védelme is kulcsfontosságú szempont, hogy a felnövő generáció megismerhesse csodálatos világunkat. 

Milyen dolgok készülnek gyapjúból?

Fő kollekciómban  a hagyományt és a technikát ötvöztem. A WoollyToys szlogenje ezért is lett “az okos gyapjú”. Manapság a minket körülvevő világ hihetetlenül fejlődik, használati tárgyaink is mind “okosak”. A játékok terén is megfigyelhető ez a tendencia. Termékfejlesztésem eredménye lett a Woolly Janka & Huba kollekció. Az alapját egy tűnemez technikával készített bárány adja, melyet a gondosan megtervezett kialakításnak köszönhetően többféle funkciót is el tud látni. A termékeim között megtalálható hagyományos felhúzható kiságy zenélő, éjjeli fény távirányítóval, fehér zaj készülék kimondottan újszülött babáknak tervezve és az elengedhetetlen bluetooth-os hangszóró. Mellyel mobiltelefonunk segítségével bármilyen hangot, zenét későbbiekben mesét játszhatunk le gyermekünknek. Célom volt az is, hogy az alap bárányt a gyermek növekedésével tovább lehet használni, csak a használt készüléket szükséges lecserélni. Készülékek nélkül pedig egy hűséges kis társ a mindennapokban.

 A Pocket Woolly kollekció termékei  a só és aromaterápia szelíd gyógymódját ötvözik. Az alapja egy ugyancsak nemezelt bárány, jóval kisebb mint a Janka & Huba kollekció bárányai, így valóban elférnek akár a táskában. Utazásra is tökéletes.  A fő funkciója a vászonzsákba töltött Parajdi só és gyógynövények keveréke, melyek természetesen veszik fel a harcot a különböző, enyhébb betegségekkel szemben. Csupán a zsákot szükséges sütőben felmelegíteni és a Pocket Woolly bárányba betéve sokáig megtartja a só melegét, hiszen a gyapjú legfontosabb pozitív tulajdonsága a kiváló hőszigetelés. Ezt a tulajdonságát kihasználva használhatjuk fülfájásnál, hasfájásnál is.

Termékeim között találhatóak még rágókák, melyek természetesen nem nélkülözhetik  a gyapjú összetevőket.

Egyedi fejlesztés a WoollyToys USB cumisüveg melegítő, mely ugyancsak a gyapjú kiváló hőmegtartó tulajdonságát használja fel. Mivel USB csatlakozású a melegítő része, így útközben powerbankról vagy autós töltővel használva sokáig melegen tartja a cumisüveg tartalmát.

2019 novembertől új termékpalettával bővült a márka, gyerekszobai dekorációk kerültek a WoollyToys kínálatába. Újdonságként kapható a bárányfej trófea faldekoráció és egy igazán különleges bárány alakú lábtartó család.

Honnan jött az ötlet?

Maga az a probléma inspirált, hogy a mai tömeggyártott játékok harsányak, hangosak és nem jellemző rájuk a környezettudatosság. Jobb esetben a műanyagok nem tartalmaznak semmilyen káros anyagot és a mennyiség fontosabb lett a minőségnél. Sajnos egy-egy játék csupán pár hónapig használható.

Ellenben a régi, természetes játékok tartósak voltak, egyszerűek és letisztultak. Általuk a gyerekek szabadon használhatták fantáziájukat, a természetes anyagok által ismerték meg a környezetüket, bolygónk csodáit. Ezeket a számomra fontos tulajdonságokat építettem be termékeimbe, ezért is született a WoollyToys.  

 

A  gyerekeket nem szúrja a gyapjú?

Tudom, hogy a gyapjú ismeretlensége és különlegessége miatt többen kérdően néznek, mikor meglátják a termékeimet. Azzal is tisztában vagyok, hogy nincs könnyű dolgom, hiszen gyapjú játékok egyáltalán nincsenek elterjedve, nem ismerik az emberek. Ezért is tartom fontosnak, hogy eloszlassam a kételyeket.

Ahogy a felnőttek sem egyformák, úgy a gyermekek sem, így erre nem tudok egyértelműen igennek vagy nemmel válaszolni. A  termékeim puha szálú gyapjúból készülnek. Az általam használt merino és fuchsschaf gyapjú maximum 23 mikron szálvastagságú, ami azt jelenti, hogy a gyapjú nem szúr, nem kellemetlen a bőrrel való érintkezés. Azok a rágókák, melyeken nemezelt bárány található, szájba véve sem okoznak irritációt és elsősorban a fa karika  tudja megfelelően masszírozni a baba ínyét.

A felhasznált gyapjúk egy része különböző fajtájú birkák természetes színű gyapjai. A színeseket saját recept alapján, Anyukám festőnövényekkel festi, melyek semmilyen mérgező anyagot, festéket nem tartalmaznak. Mivel a gyapjúszálak már eleve nemezelve vannak, így azok már nem szöszölnek.

Elküldhetem Neked ajándékba 

Az OKOS BABA KÉZIKÖNYVET?

A könyv segít eligazodni a fejletsztő játékok óriási kínálatában.

Az e-book részletesen elmagyarázza, hogy melyik játék milyen területen fejleszti a gyermeked, így könnyebb lesz kiválasztani a csöppség életkorának és fejlettségi szintjének legmegfelelőbb játékot.

Letölthető ajándékkal is kiegészítettem az írást. Biztos vagyok benne, hogy hasznos segítség lesz a babázás során.

vagy gyere és nézz körül a gyapjú játékok világában