álmodozással töltött idő

eltört nemezelő tű

szúrt seb a kézen

a woollytoys története

 

Joggal kérdezed, hogy miért pont gyapjú? Ez a szerelem nem túl régre nyúlik vissza. Úgy két éve, talán épp egy álmodozós éjszakán az internetet böngésztem, amikor megláttam a gyapjúból készült állatokat. Ámultam, bámultam, hogyan tudnak ennyire valóságosak lenni. Azonnal tovább kutakodtam, hogy mégis hogy a csudába csinálhatják… És megtaláltam az amerikai Sarah Renzulli hihetetlen videót az állatok készítéséről.

Annyira magával ragadott ez  a világ, hogy elhatároztam, nekem ezt azonnal ki kell próbálnom. Mondom ezt úgy, hogy előtte még sosem hallottam a tűnemez technikáról és azt sem tudtam, hogy a nemezelést eszik-e vagy isszák. Gyorsan rendeltem magamnak a kezdéshez szükséges eszközöket – mivel egyáltalán nem értettem hozzá – próbáltam azokat beszerezni, melyek Sarah oldalán is megtalálhatóak voltak. Fogalmam nem volt, milyen gyapjúk alkalmasak a nemezelésre, a tűket sem ismertem, de belevágtam.

Ha jól emlékszem, épp karácsony közeledett. Volt időm az ünnepek alatt kipróbálni. A videók 30 percesek lehettek és egy állat elkészítése talán 3-4 részből is állt.  Az útmutatók alapján megszületett az első bárány, majd utána jöttek sorra a nyulak, csirkék majd egy teljes állatsereg. A nemezelés közben meg úgy éreztem, megérkeztem és ezt  a tipikus “AHHA” érzés követte.  Ez az amit csinálni szeretnék, magába szippantott ez a puhaság, a gyapjú összetéveszthetetlen illata. És azóta csak tanulok, szurkálok szorgalmasan…

köszönet 

Szeretném, ha tudnátok, hogy nagyon sokat köszönhetek Édesanyámnak, aki ezen időszak alatt és most is mindenben támogat. A termékek születéséből is kiveszi a részét, ő felel a gyapjú színek sokaságáért és a folyton szárnyaló ötleteim megvalósításáért! Az ő keze munkáját dicsérik a környezetbarát vászonzsákok megtervezése és elkészítése, a cumiláncokat és anyaláncokat díszítő gyapjúgyöngyök káprázatos színei. Hihetetlen odaadással, autodidakta módon fejlesztette tökéletesre a festőnövényekkel való gyapjúfestés tudományát.

Fontos számomra az ősi, magyar hagyományok életben tartása modern világunkban is. Vallom, hogy életünkben méltó helye van ennek a csodálatos anyagnak, a termékeimen keresztül szeretném bemutatni, hogy a gyapjút milyen remekül tudjuk korunk elvárásaival ötvözni.
A természetes anyagból készült játékok is lehetnek “okosak”, csak meg kell találnunk a megfelelő technikákat és megoldásokat.
A kisgyermek a játékain keresztül fedezi fel a világot és tudom, hogy a kézbe vett tárgyak pozitív rezgésének fontos szerepe van a gyermek boldog és egészséges fejlődésében.
Ági

készítő, designer, álmodozó

Lényegesnek tartom, hogy minden felhasznált anyag természetes legyen, a termékek színeinek megalkotásához a természetben megtalálható festőnövények főzeteit hívtam segítségül.

A növényfestési tudományomat az internetről és sok -sok tesztelés és gyakorlás után sajátítottam el, de ennek ellenére soha nem lehet tudni előre, hogy milyen színt adnak pontosan a növények. A pontos arányok betartása mellett is mindig ér meglepetés. Emiatt a felhasznált gyapjúszínek limitált mennyiségben készülnek, teljesen azonosat lehetetlen reprodukálni.

Zsuzsa

a növényfestés tudora

Márk gyermekem lassan 12 éves, de nagyon sokat segít a termékek tesztelésében. Többet tud már nálam a számítógépek világáról, így többször kérek tőle segítséget bizonyos technikai megoldásokkal kapcsolatban. Nem Márk inspirálta a játékok megszületését, leginkább az a tény, hogy a tömeggyártott játékok harsányak, hangosak és nem jellemző rájuk a környezettudatosság. Jobb esetben a műanyagok nem tartalmaznak semmilyen káros anyagot. A mennyiség fontosabb lett a minőségnél, egy-egy játék csupán pár hónapig használható ellenben a régi  játékok tartósak voltak.

Márk

terméktesztelő és számítógép zseni