KÖRNYEZETBARÁT TERMÉKEK GYAPJÚBÓL

A környezetbarát otthon megteremtése napjaink emberének szívügye. A hulladék csökkentése és a vegyszermentes tisztítószerek használatának bevezetése virágkorát éli. Gondold el, ez milyen csodálatos dolog! Ez az egyetlen módja annak, hogy megtisztítsuk környezetünket és bolygónk szépségeit megőrizzük a jövő nemzedékének is. Csupán a napi szokásaink pici megváltoztatása már óriási hatással van Földünk egészségére.

Számomra fontos szempont volt, hogy ezek a  termékek  gyapjúból készüljenek. Hogy miért pont gyapjú? Mert számos hihetetlen pozitív tulajdonsággal rendelkezik, melyeket nagyszerűen fel tudunk használni a zöld mindennapjainkban is. 

 

A gyapjúból készült környezetbarát termékek első okos tagja a szárítólabda

 

Előnyös tulajdonsága, hogy a szárítás során elnyelik a ruhából a nedvességet, csökkentik a statikus töltést. Megkönnyítik a vasalást, öblítő funkcióval is bírnak.
Energiatakarékosak, mert eloszlatják a forró levegő áramlását a ruhák között, ezáltal jóval kevesebb idő szükséges a szárításra. A gyapjú szárítólabda egy kíméletes és természetes megoldás a szárításban.

További előnyei:
–  a gyapjú labda lényegesen kevesebb zajt okoz a gépben mint műanyag társai
–  öblítő helyett is használhatóak a gyapjú illóolajos bedörzsölésével, az illóolajnak        köszönhetően a szárítógépben szárított ruhák hosszú ideig illatosak maradnak
– a labdáknak köszönhetően a frissen szárított ruhák nem lesznek annyira gyűröttek, így a labdák megkönnyítik a vasalást is
– nem csak szárítógépben használhatóak, hiszen a ruhák mellé teregetés előtt betéve elszívja a nedvességet és azok jóval gyorsabban száradnak

 

 

NEMEZELT SZAPPAN gyapjúból

 

Mi is az a nemezelt szappan? Miért érdemes kipróbálni?

A nemez bevonat kíméli a szappant a felesleges kopástól és a nemezburkon át kijutó szappanhab tartalmazza a szappanban lévő ásványi anyagokat és a természetes illóolajakat, így az nem veszít értékéből.

Mivel a gyapjú antibakteriális anyag, a szappan akkor sem penészedik meg, ha nedvesen marad, ráadásul kellemetlen szagúvá sem válik.

Kifejezetten kényeztető érzés a műanyag szivacsok helyett nemezzel bedörzsölni
bőrünket mosakodás közben és a nemez réteg ezen felül finoman lecsiszolja az elhalt hámsejteket, serkenti a vérkeringést.

Érdekessége, hogy a melegvíz és a dörzsölés hatására használatról használatra zsugorodik, folyamatosan követi a fogyó szappan méretét.

ARCRADÍROZÓ KORONG az arcápolás zöld útja

 

Környezettudatos alternatívája a bőrradírozásnak. Nincs szükség arcradír készítményre, egyszerűen az általad használt arclemosóddal vagy sima vízzel használhatod. Nedvesítsd be a korongot és kíméletes, körkörös mozdulatokkal a gyapjú eltávolítja az elhalt hámsejteket és felfrissíti a vérkeringést. Krémek bemasszírozására is kíválóan alkalmas.

Smink lemosásra ne használd, mivel a pamutból készült korongnál jóval dúrvább. Radírozás közben ügyelj arra, hogy a szemkörnyéket ne érje!

Tisztítása roppant egyszerű. Tedd folyó víz alá és töbször jól nyomkodd át, hogy a bőrdarabkák kimosódjanak belőle. Levegőn szárítsd meg és újra használhatod is.

Használaton kívű egy kis zsákban tárolható.

SZÚNYOGRIASZTÓ KLIPSZ a természetes megoldás

 

 

Egy hatékony és természetes megoldás szúnyoginvázió esetére. Sokunk nyarát megkeserítik a kis vérszívók, pedig a természet gondoskodott távol tartásukról is.

A szúnyogriasztó klipsz bárányokat speciális illóolaj keverékkel kezeltem és nagyszerű, hogy ez a keverék gyerekek mellett is biztonsággal használható. Az illóolaj főbb összetevői a jávai citronella, indiai citromfű, levendula, citromos eucalyptus, teafa és a geránium.
A riasztó csipeszeket ruhára, táskára, sapkára téve az illóolaj illatát nem kedvelő szúnyogokat és más vérszívó rovarokat távol tartja gyermekedtől és tőled is. Hihetetlen előnye, hogy nem a bőrünkre kell kenni, hanem egyszerűen a kis csipeszt bőrünkhöz közel eső területre szükséges elhelyezni, mely így folyamatosan párologtatja az illatot.
Szükség esetén újra kezelhető illóolaj rácsepegtetésével.

Nem okoz a bőrön irritációt, semmilyen mérgező, egészségre ártalmas anyagot nem tartalmaz. Környezettudatos termék, a természetben lebomlik.

ivóKULACS TARTÓ nemezből

 

Ez a termék is a környezettudatos életmódhoz segít hozzá. A müanyag palack helyett kulacs vagy csatos üveg szállítására alkalmas.

A gyapjú egyik kiemelkedő tulajdonságát hívtam segítségül a termék megalkotásakor. Ez abban nyilvánul meg, hogy az üvegben vagy kulacsban tárolt folyadékot a gyapjú réteg a megfelelő hőmérsékleten tartja. Ha hideget tettél bele, akkor sokáig megőrzni a hőfokát még a legnagyobb melegben is. Ugyanez vonatkozik a forró italokra is, hiszen a termoszhoz hasonlóan a meleg folyadék hőmérsékletét is tovább megtartja.

A kulacstartó egy egyszerű fagolyó segítségével nyitható és zárható.

A kereskedelemben kapható, népszerű 0,5 literes csatos üvegekhez illik (IKEA Korken, Bormioli Rocco Emilia)

Nagyszerűen használható cumisüveg melegen tartására is.

gyere és nézz körül a woollytoys környezetbarát világában