Ime a teszt eredménye:

Tökéletes játékok 4-6 hónapos babáknak

Játékfejlődés 4 hónapos korban 

A játékokat egyik kezéből átteszi a másikba, de elengedni még nem tudja. Elsősorban azok a játékok keltik fel a figyelmét, amik csinálnak valamit olyankor, ha hozzájuk ér a kezével vagy a kis lábával. Ilyenek például a puha labdák csörgővel, csörgők, kiságyra akasztható figurák.

Időnként nyugodtan hagyhatod már egyedül is játszani, csak ne legyen semmi olyan a közelében, amit lenyelhet.

 

Játékfejlődés 5 hónapos korban

Az 5 hónapos csecsemőt egyre jobban érdeklik a játékok, ezért fektesd színes szőnyegre vagy plédre, és tegyél elé játékokat elérhető közelségbe. Nagyon jók azok a játszószőnyegek, amiken lógós figurák vannak. Tedd minél többet hasra is, hogy így is próbáljon a játékok után nyúlni.

Az önfeledt játszáshoz fontos, hogy elegendő mozgástere legyen. Elegendő idő is szükséges hozzá, ne kelljen mindig rohanva ügyeket intézni. A játszó ruhája is kényelmes legyen, szabadon tudjon benne mozogni. Nagyon szereti az öledben ülve, a színes fotókkal kidolgozott könyveket nézegetni. Olvashatsz neki állatos könyvből, és utánozhatod az állatok hangját hozzá. Azokat a játékokat is nagyon szereti, amik hangot adnak ki, ha megérinti vagy nyomkodja. Mondókázhatsz is vele, ezekhez mozogni vagy mutogatni is lehet, mint pl. Gyí paci paripa, Hinta-palinta, Ez elment vadászni…, így még izgalmasabb.

Játékfejlődés 6 hónapos korban

A játékot jól meg tudja fogni és így a hatodik hónap környékére elérkezik az ideje annak is, hogy tudatosan elengedje. Rázza, egymáshoz ütögeti, dobálja a játékot. Ez a gyakorlójáték időszakának kezdete. Ismételgeti a mozdulatokat, nagyon élvezi, ha te felépíted a tornyot, ő pedig lerombolhatja. Vagy ha kidobálhatja a játékot az ágyából, a babakocsiból, te pedig mindig visszaadod neki, főleg ha közben látja rajtad, hogy te is élvezed ezt a mókát.

Szeret hintázni, akár otthon is használhatsz babahintát, mely jótékony hatással van a baba mozgásfejlődésére. Megunhatatlan számára, a felfedezés és örömteli játék forrása is. A hintázás segíti az idegrendszer érési folyamatát, fejleszti a térérzékelést és az egyensúlyi rendszert. Megnyugtatja a csecsemőt, így segíthet az altatásban is.

Elküldhetem Neked ajándékba 

Az OKOS BABA KÉZIKÖNYVET?

A könyv segít eligazodni a fejletsztő játékok óriási kínálatában.

Az e-book segít megérteni, hogy melyik játék milyen területen fejleszti a gyermeked, így könnyebb lesz kiválasztani a csöppség életkorának és fejlettségi szintjének legmegfelelőbb játékot.

Letölthető ajándékkal is kiegészítettem az írást. Biztos vagyok benne, hogy hasznos segítség lesz a babázás során.

Ezeket a Woolly termékeket ajánlom 4-6 hónapos babáknak

Minden jog fenntartva © WoollyToys 2019