Ime a teszt eredménye:

Tökéletes játékok 0-3 hónapos babáknak

Játékfejlődés 1-2 hónapos korban

A csecsemő első játéka saját teste. A kis keze, a lábai, a hangja. Fáradhatatlan kísérletező, minden körülötte lévő tárgyról, dologról tapasztalatokat szerez, a játékokat vizsgálja, a szájába veszi.

A kíváncsisága az, ami készteti őt a játékra, ami eredményeképpen megismerheti a világot. A kezdeti játékot ebben a korban explorációs játéknak, azaz felfedező, kísérletező játéknak hívjuk. A fogóreflex oldódása szükséges mindehhez, valamint az egyre jobban kialakuló koordinált szem és kézmozgás. Megtanulja fókuszálni a tekintetét, összehangolni a mozdulatait. A te arcodat nagyon szereti figyelni, ez kelti fel legjobban az érdeklődését. Ha véletlenül a keze a látókörébe kerül, azt figyeli, de még nem tudja, hogy őhozzá tartozik.

Nyugodtan engedd, hogy mindent megkóstoljon, a szájába vegyen (persze ami nem veszélyes), mert ő ezeken a megtapasztaláson keresztül érzékeli a tárgyak formáját, anyagát, nagyságát.

Amire figyelni kell, hogy letörhető, pici darabjai ne legyenek a játéknak. A játszókendő, változatos felületű textilfigurák, a jól megmarkolható csörgő megfelelő játékszer.

Játékfejlődés 3 hónapos korban

Nagyon jó, ha változatos felületű játékokat adsz neki. Az ő korosztályának az alábbi játékokból tudsz választani: rágóka, csörgő, textil játszókendők, puha labda, megmarkolható üreges játékok. A háttérzaj elvonhatja a figyelmét, ezért ne szóljon egész nap a rádió, a tv műsor. Ez nagyon izgatottá, nyugtalanná teszi.

Arca és egész személyisége feléd forduló, érdeklődő. Nevetgél, a nyálával gurgulázik. Beszélj hozzá sokat, mondókázz, énekelj neki, hidd el, nagyon élvezni fogja, a fejlődését pedig nagyon elősegíti. Itt az idő a „kukucs” játékra is, a bőrérzékelésen keresztüli játékokra, mint a ciróka-maróka, kerekecske-gombocska.

Ha nem foglalkozol vele, és egész nap a kiságyában egyedül fekszik, akkor úgy érzi, hogy nem szereted őt. Ez a szeretetmegvonás nagyon-nagyon romboló hatású az egész személyiségfejlődésére, ami még felnőtt korára is ki fog hatni.

A bizalom kialakulásához is az szükséges, hogy érezze a te szereteted, azt hogy minden helyzetben számíthat rád, hogy nem hagyod magára a szükségleteivel. Számára a legfontosabb még jó ideig te leszel, szenved attól, ha nem vagy a közelében, ha nem láthat, nem hallhatja a hangodat, ha nem érezheti az illatodat, a közelségedet.

Elküldhetem Neked ajándékba 

Az OKOS BABA KÉZIKÖNYVET?

A könyv segít eligazodni a fejletsztő játékok óriási kínálatában.

Az e-book segít megérteni, hogy melyik játék milyen területen fejleszti a gyermeked, így könnyebb lesz kiválasztani a csöppség életkorának és fejlettségi szintjének legmegfelelőbb játékot.

Letölthető ajándékkal is kiegészítettem az írást. Biztos vagyok benne, hogy hasznos segítség lesz a babázás során.

Ezeket a Woolly termékeket ajánlom 0-3 hónapos babáknak

Minden jog fenntartva © WoollyToys 2019