hulladékmentes vásárlás avagy zero waste kezdőknek

A hulladékmentes vásárlás első és legfontosabb lépései

Vidd magaddal az újra felhasználható bevásárló táskádat! Az újrahasználható táskákkal kapcsolatban nem is maga a táska a lényeg, hanem az hogy használjuk-e.

Ha jól belegondolok, minden bevásárló táskánk újrahasznosítható, csak az a gond, hogy soha nincsenek nálunk. Akkor a leghatékonyabbak, ha velünk vannak akkor, amikor szükségünk van rájuk.

Sokunkkal történt már hasonló, hogy a pénztárnál állva döbbenünk rá, hogy a szatyor az autóban, a konyhapulton van a fogason maradt.
Fontos, hogy mindig tartsuk az eszünkbe, hogy legyen nálunk a bevásárló táskánk. Az a legjobb erre a célra, amelyik kis helyen elfér, könnyen befér a legkisebb táskába is. A BeeKind pamut hálós szatyrai pont ilyenek, mivel egy praktikus zsebben tárolhatóak és nem akadnak be sehova.

Amennyiben nagyobb, akkor ajánlom, hogy tartsd őket olyan helyen, ahol biztosan megfordulsz vásárlás előtt, például ahol a pénztárcádat tartod az autóban, esetleg a kerékpár kosarában.

Az elején érdemes kis cédulát tenni az ajtóra, hogy ne felejtsük el magunkhoz venni. Később ez automatikussá fog válni, pont úgy, ahogy cipő nélkül és kulcsok nélkül sem szoktuk elhagyni a házat.

Jó hírem az, hogy az újrafelhasználható holmik is pont ilyenek, ha szokásunkká válik magunkkal vinni, akkor idővel teljesen természetes lesz a használatuk.

Vásárlás során ugye Te is mindig azokba a szuper vékony zacskókba méred ki a zöldségeket és gyümölcsöket? Nos ezekre az egyszer használatos zacskóra is van egy alternatív hulladékmentes megoldás.

Az újrafelhasználható bevásárló táska az első lépés a műanyag csökkentésében, akkor ezek a zsákok a következő lépés. Itt is számos lehetőség  áll rendelkezésre. Ha tudsz varrni, akkor könnyen te magad is meg tudod csinálni ezeket a zsákokat.

Amennyiben ez nem járható út, akkor meg is  vásárolhatod őket. A BeeKind újrahasználható pamut-hálós zsákjai könnyűek és áttetszőek, amely előnyt jelent akkor, amikor a pénztárnál látják mi van a zsákban.

Egyes gyártók újrahasznosított (PET) műanyagból készült zsákokat árulnak. Mások régi függönyből vagy hálós anyagból készített termékeket forgalmaznak. Természetesen ezek a hálós zsákok liszt állagú termékekhez nem alkalmasak.

Erre megoldást jelentenek a pamutvászon anyagból készült zsákok, de ezek nehezebbek és nem átláthatóak. Igénytől függően nem árt, ha mindkét félével rendelkezel.

 

gyere és nézz körül a hulladékmentes termékek világában

HAMAROSAN

Bemutatkozik a méhviaszos csomagoló tiszta természetes anyagokból készítve.